Σας καλωσορίζουμε στο 3o Kinofest- Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου της Πάτρας. Μιας διοργάνωσης που ξεκίνησε το 2019 με προσδοκίες και δυναμική και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις online προκλήσεις της πανδημίας.

Όμως το σινεμά είναι πάλι εδώ, κάτω από τα αστέρια, φιλοξενούμενο σε έναν υπέροχο χώρο, άρρηκτα συνδεδεμένο με το πνεύμα της ελληνογερμανικής συνεργασίας που το Kinofest προωθεί. Για τέσσερις μέρες καλούμε το κοινό της Πάτρας να “ξεδιψάσει” με ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα με ταινίες-προτάσεις από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία.

Ευχαριστούμε όλους όσοι εργάστηκαν και στήριξαν αυτό το πρόγραμμα και κυρίως την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα και το Goethe Zentrum Πάτρας, την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα αλλά και την Achaia Clauss.

Κάτω από τα αστέρια λοιπόν θα δούμε αστέρια της σύγχρονης κινηματογραφίας, σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους να μιλάνε για όσα τους στοιχειώνουν, τον σύγχρονο κόσμο και την κανονικότητα, με λόγο –γερμανόφωνα- κινηματογραφικό αλλά πρωτίστως πολιτικοκοινωνικό. Η γλώσσα γερμανική, τα προβλήματα παγκόσμια. Από το περίσσευμα της καρδιάς των δημιουργών λαλεί η γλώσσα, κινηματογραφική αυτή τη φορά, και μας προσκαλεί όλους σε ένα υπέροχο ταξίδι εικόνων.

Καλή αντάμωση!

Μανώλης Μελισσουργός
Καλλιτεχνικός Διευθυντής KinoFest